Ingredienser:
500g mel
375g smør
250g sukker
125g mandler
2 Æg
1 Vaniljestang (8 tsk vaniljesukker)
1 knivspids salt (2g)
1/2 tsk Hjortetaksalt
Fremgangsmåde:
Smørret smuldres i melet.
Sukker og finthakkede mandler blandes i. Det hele røres med æg og udskrabet vaniljekorn.
Ælt dejen godt og kom den i en god sprøjtepose. Ta en bageplade med bagepapir, og sprøjt dejen ud i ringe i den ønskede størrelse.
Stil dem på køl i ca. 1/2 time. de skal være kolde når de puttes i ovnen.
Bages ved 200 grader i 10 til 12 minuter. Hold godt øje med dem da de lynhurtigt får for meget. Lad dem køle af inden de puttes i kagedåsen.
Tip! Klip bagepapir over på midten og lav kransene på et spækbræt, så er det nemmere at få plads i køleskabet. De skal selvfølgelig over på en bageplade når de skal i ovnen.