Ingredienser:
250g Kartofler
250g Jordskokker
1 stort Løg
3 fed hvidløg
1/4 teske frisk rosmarin
1 Hakket Hønse bouillonterning
1 Hakket Grønsags bouillonterning
Salt og peber efter smag
Fedtstof til svitsning
Fremgangsmåde:
Skrald kartofler og jordskokker og pil hvidløg og løg. Skær Kartofler, jordskokker og løg ud i ca. 1×1 cm stykker.
Svits løg og hvidløg i en gryde (ca. 4L) til løgne er klare. (ca. 2 min) Tilsæt kartofler og jordskokker og svits i 2-3 min. Tilsæt Hønse og bouillonterning samt rosmarin, uden at rører rundt. Hæld kogende vand på til det dækker indholdet i gryden.
Lad det hele koge i 15-20 min, til kartofler og jordskokker er helt møre.
Lad det køle i 5 min, og kom hele indholdet over i en blender, og blend til det er en cremet suppe (ca. 1 min alt efter blender)